page banner

Veluwetransferium Nunspeet

 

Veluwetransferium Nunspeet

Nabij het NS-station van Nunspeet bevindt zich sinds 2002 het Veluwetransferium. Het is een attractieve opstapplaats voor een bezoek aan de Veluwe. Het parkeerterrein biedt plaats aan 150 auto's. Het Veluwetransferium is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de provincie Gelderland. Brasserie Het Stationshuisje is gesitueerd op het Veluwetransferium, direct bij de speeltuin en de uitkijktoren.
transferium

Uitkijktoren

Op het Veluwetransferium staat een uitkijktoren van ruim 30 meter hoog. Vanaf de uitkijktoren heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving van Nunspeet. Met goed weer kunt zelfs tot ver in de Flevopolder kijken. In het paviljoen, aan de voet van de uitkijktoren, staat een beeldscherm waarop u het uitzicht van bovenop de toren kan zien.
bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Nunspeet

In 2003 heeft Staatsbosbeheer een Bezoekerscentrum op het Veluwetransferium geopend. Het grootste deel van de expositie is gewijd aan 'het verhaal van de Veluwe'. Op speelse wijze maakt u kennis met de wonderlijke natuur van de Veluwe. Voor kinderen is er een kabouterhut waar ze de geheime wereld van de boskabouters kunnen ontdekken en rondom het Bezoekerscentrum is een speciale kabouterroute (van ongeveer 700 m). In het bezoekerscentrum vindt u ook een winkeltje met souvenirs van de Veluwe. Achter het bezoekerscentrum wordt momenteel getracht een natuurbelevenispark te realiseren. Voor meer informatie over openingstijden e.d. kun u kijken op de website van het Bezoekerscentrum: www.bezoekerscentrumnunspeet.nl

speeltuin

Speeltuin

Voor de kinderen is er een geweldige speeltuin met schommel, verschillende spannende klimrekken, een glijbaan en andere speelattracties. Om de speeltuin heen staan diverse picknickbanken. Bij de Brasserie denken we ook aan de kleintjes, zo kunnen zij bij ons terecht voor een ijsje en speciale kindermenu’s. Terwijl de kinderen spelen, kunt u lekker genieten op het terras van de Brasserie.

Brasserie Het Stationshuisje gesloten


Beste gast,

Vanwege zeer ingrijpende en langdurende werkzaamheden aan de stationsomgeving rondom onze brasserie zijn wij voorlopig gesloten vanaf 01/07/2023. Wij hopen u in de toekomst graag weer terug te zien bij ons.

Hoogachtend,

Directie en werknemers Brasserie het Stationshuisje

This will close in 20 seconds